tiistai 20.2.2018
Heli, Heljä, Helinä, Hely

Kaupungin tuki Rendelille varmistui

Jesse Haaja iloitsee synnyinkaupunkinsa tuesta ensimmäiselle suomalaiselle supersankarielokuvalle. (Kuva: Juuli Aschan / Mainostoimisto Haaja)

Rendel-elokuvan ohjaaja Jesse Haaja iloitsee Varkauden kaupunginvaltuuston maanantaina hyväksymästä kaupungin tuesta elokuvalle. Määrärahan suuruus kuluvalle vuodelle on noin 29 000 euroa.

Sopimus pitää sisällään laajan markkinointiyhteistyön Rendelin ja Varkauden kaupungin välillä. Tarkoitus on kasvattaa kaupungin näkyvyyttä kansainvälisesti elokuvan sidosryhmien avulla. Lisäksi Varkaus on kytketty elokuvan juoneen niin dialogeissa kuin kuvauspaikoissakin.

– Todella mahtavaa saada Varkauden kaupunki mukaan elokuvaan. Kaupungin lisäksi olemme saaneet merkittävän paljon tukea Rendelin synnyinkaupungista niin yrityksiltä kuin yksityishenkilöiltäkin, joista olen myös äärimmäisen kiitollinen, Haaja toteaa.

Haajan nykyinen kotikaupunki Mikkeli sijoittaa elokuvaan 50 000 euroa.

– On ollut aivan käsittämätöntä huomata miten moni taho uskoo suomalaisen supersankariin ja haluaa olla mukana toteuttamassa tätä unelmaa. Pidämme huolen että tästä saadaan kaikki hyöty irti molemmin puolin.

Kaupunginjohtaja Hannu Tsuparin mukaan Varkauden kaupungin odotukset ovat suuret.

– Kaupunki tavoittelee tällä näkyvyyttä, ja odotamme että Varkaus pääsee riittävästi esille.

Elokuvan kahdeksan viikkoa kestäneet kuvaukset päättyivät marraskuun lopussa, jonka aikana elokuva purkitettiin melkein kokonaan. Elokuvaa kuvattiin kahden kuukauden aikana Mikkelissä, Kajaanissa, Varkaudessa, Helsingissä, Sotkamossa ja Kuopiossa. Varkaudessa kuvaukset kestivät noin viikon verran.

– Kuvaukset olivat varmasti elämäni raskain kertarutistus, mutta se oli sen arvoista. En todellakaan osannut valmistautua siihen mitä saimme aikaan. Odotukseni olivat luonnollisesti korkealla, mutta mielestäni ylitimme ne ensimmäisestä kuvasta alkaen, kertoo Haaja.

Rendelin viimeinen kuvausviikko on ensi keväänä ennen Cannesin elokuvajuhlia, jonne elokuvaa lähdetään markkinoimaan.

Rendel on suomalainen supersankarielokuva, joka pohjautuu varkautelaissyntyisen Haajan keksimään hahmoon. Rendel syntyi 16 vuotta sitten Könönpellon koulussa.

Elokuva on Haajan esikoisohjaus. Sen budjetti on kasvanut 1,3 miljoonan euron suuruiseksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *