keskiviikko 21.2.2018
Keijo

Kämärille lisää käyttöä

(Kuva: Antti Aho)

Varkauden kaupunki on ottanut tiukan linjan liikuntapaikkojen kohentamiseksi. Ensi vuodeksi on väläytelty 100 000 euron panosta latuverkoston kohentamiseksi. Vattuvuoren tukea päätettiin viime vuonna korottaa kovan keskustelun jälkeen. Tavoitteena on kehittää kaupunkikeskustan tuntumassa olevaa pientä hiihtokeskusta uudelle tasolle.

Kämärin harjoitushalli, kahdesta jäähallista vanhempi, oli pitkään sivistystoimen mahdollisena säästökohteena. Joka vuosi sen toiminnan lakkauttaminen nostettiin esille yhtenä suurena säästövaihtoehtona, ja joka vuosi se vedettiin myös säästölistalta pois. Tämä herätti myös tarpeetonta vastakkainasettelua hallintokunnan sisällä.

Pallottelulle pantiin vuosi sitten piste, kun harjoitushalli päätettiin peruskorjata. Kosteusvauroista kärsineet kattorakenteet on nyt uusittu samoin kuin lämmitysjärjestelmä, joka hyödyntää uudemman jäähallin hukkaenergiaa. Ensi vuonna on tarkoitus uusia pukuhuoneet.

Harjoitushallin peruskorjaus on järkiratkaisu. Kun Kämärillä on kaksi hallia ja tekojäärata, on tätä infraa syytä pitää kunnossa ja kehittää sitä edelleen. Sama pätee myös muihin liikuntapaikkoihin. Olemassa olevista on pidettävä hyvää huolta. Ylläpitokuluista ja säännöllisistä remonteista tinkiminen osuu omaan nilkkaan.

Kustannustehokkuuden on oltava itsestäänselvyys, niin liikuntapaikkojen ylläpidossa kuin kaikessa muussakin kaupungin toiminnassa. Tavoitteisiin päästään, kun liikuntapaikkoihin kiinnitetään huomiota ja etsitään järkeviä toimintatapoja. Samalla on keksittävä uusia keinoja käytön lisäämiseksi. Esimerkiksi alakoulujen luistelupäivät molemmissa jäähalleissa olisivat helposti järjestettävissä, jos vain tahtoa riittää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *