perjantai 20.4.2018
Nella, Lauha

Hampaaton kertomus

Kun Ranskan kuningattarelle Marie Antoinettelle kerrottiin, että kansa kapinoi siksi ettei sillä ole leipää, hän tokaisi tuohtuneena: ”Miksi he eivät sitten syö leivoksia ja kakkuja?” Samanlaista asiantuntemusta edustaa Sipilän hallituksen veronalennus koskien mm. makeisia. Halvemmat makeiset ymv. sokeripommit aiheuttavat paljon tuhoja: lasten ja nuorten hampaat reikiintyvät, iskee karies jne…ja koska vanhuksilla ei ole eläkkeistään varaa enää ostaa leipää, he ostavatkin namupussin ja imeskelevät jäljellä olevilla hampaantyngillään ja ikenillään karkkeja, viimeiseen hampaaseen saakka.

Odottakaahan muutama vuosi niin meillä on maa täynnä harvahampaisia lapsia ja nuoria sekä hampaattomia vanhuksia. Ja sitten meitä ”ketuttaa” kuin pientä oravaa, jolla ei ollut vielä hampaita.

Hampaanpesukin on lähes unohtunut, ainakin ammattikoululaisilta pojilta, jos mediaa on uskominen. Mitäs niillä hampailla kun ajanviettokin on pelkästään alykännykällä surffaamista ja tappelu- ja seksivideoiden toljottelua. Normaalit ihmissuhteet jää pois ja vieraannutaan pikku hiljaa koko yhteiskunnasta.

Ps. tämä kirjoitukseni ei ole vitsi, vaan vakava hätähuuto. Teillä joilla on valta, tehkää asialle jotain!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *